Jak funguje difuzně otevřená izolace ICYNENE?

V Plzni 26.9.2019

Tepelná izolace ICYNENE H2Foam lite (měkká pěna) je díky otevřené buněčné struktue difuzně otevřená. Dokáže „dýchat“ a propouští tak vzdušnou vlhkost včetně škodlivých látek ven z domu. Díky extrémně nízké nasákavosti nepotřebuje parozábranu a tím významně omezuje vznik rizika plísní, bakterií a zamezuje šíření alergenů.

Jak to je v praxi? Molekula vody (na obrázku světlemodrá) je 10x větší něž molekula vzduchu (na obrázku tmavě modrá) nasycená vodní parou. Díky tomu molekula vzduchu nasycená vodní parou projde pěnou ven, zatímco voda nemůže dovnitř. Izolace ICYNENE tedy umožňuje odvod vzdušné vlhkosti a stavba tak dýchá. Ani molekula vzduchu však nemůže projít pěnou přímo, ale musí si hledat svou cestu. Proto je naše izolace ICYNENE neprůvzdušná a zabraňuje průvanu v konstrukci.

Izolace ICYNENE vytváří zcela kompaktní neprůvzdušnou vrstvu. Vzniklá bariéra zabraňuje proudění horkého vzduchu do interiéru a vytváří tak účinnou ochranu střešní konstrukce před přehřátím.

V noci, když pak slunce přestane hřát, nevyzařuje díky difúzní otevřenosti tato izolace teplo do interiéru a Vy a Vaše děti můžete klidně spát v příjemném prostředí. Doporučujeme i větrat ale pouze v hodinách, kdy je vzduch nejchladnější.

Difuzně otevřená izolace ICYNENE
Nacenění zdarma
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram